Enda raskere nettside med PHP 7

PHP 7 bringer hastigheten på nettsider og nettbutikker opp til nye nivåer. PHP 7 er i utgangspunktet omtrent dobbelt så rask som PHP 5.6.

Til alle våre kunder og samarbeidspartnere er vår anbefaling å gjøre seg klar for PHP 7 så raskt som mulig, det vil redusere responstiden på nettsidene ytterligere, både i frontend og backend, og gi en bedre opplevelse for alle som bruker sidene.

Benchmark av PHP 5.6 mot PHP 7

Vi har testet vår nye generasjons servere mot forrige med ApacheBench. Testen er kjørt lokalt på serveren og vi har testet med forsiden på en Magento 1.9 installasjon med sample data.

Testen er gjennomført med følgende kommando, 1000 ganger med 20 samtidige forespørsler:

ab -n 1000 -c 20 [url til magentoinstallasjon]

Resultatet viser at forespørsler per sekund øker fra 55 til 162 og tiden per forespørsel reduseres fra 357ms til 123ms, omtrent 3 ganger hastigheten.

Hva betyr dette i praksis?

For nettsider og nettbutikker som er PHP-tunge vil Time To First Byte (TTFB), tiden det tar før første forespørsel blir levert reduseres vesentlig.

Vi har testet både Magento og WooCommerce, og ser at TTFB i praksis blir redusert med mellom 40% og 80%. For en nettside som tidligere har respondert på 1 sekund kan man altså forvente minst en halvering av responstiden.

Du kan lese mer om hvordan sette opp Magento 1.9 på PHP 7 her.

Når kan du ta i bruk PHP 7?

Vi har denne uken satt i drift vår første server med støtte for PHP 7, så det er fritt frem for de som ønsker å ta i bruk fremtidens teknologi allerede i dag!

Det vil for de fleste løsninger være nødvendig med tilpasning av kode for å gjøre den kompatibel, migreringsguiden til PHP 7 finnes her.

Du kan teste selv

Du får en gratis test host på lufta på noen få minutter!