Hvordan vi gjør nettsider raske

Nettsider blir raske hos oss fordi vi har optimalisert for hastighet hele veien fra server til klient. Raskesider.no er designet for sikkerhet og høy ytelse på både hardware, nettverk og softwarenivå, og gir det beste grunnlaget for at nettsider skal fungere best mulig.

Vår tilnærming til ytelse og optimalisering gir oppsiktsvekkende resultater for både Magento, Drupal og WordPress. Med Raskesider.no som utgangspunkt kan webutviklere fokusere på å forbedre selve nettsiden. Det sparer tid og penger.

Moderne hardware

Raskesider.no kjører på topp moderne hardware. Raske prosessorer, SSD-disker og mye RAM gir grunnlaget for raske nettsider.

DrivOS

DrivOS er designet og optimalisert for sikkerhet, ytelse og raskest mulig levering av nettsider. DrivOS er basert på Linux.

Nettverket

Vårt datasenter er optimalt plassert, med lave pingtider, minst mulig forsinkelse og rask tilgang fra hele Norge.

Optimalisert OS og programvare

Driv OS implementerer ulike teknologier som ikke er tilgjengelig på standard Linux-distribusjoner ennå. Dette bidrar blant annet til bedre ytelse når klienter er på dårlige nettverk, og til mer miljøvennlig og effektiv prosessering under høy last.

På softwaresiden brukes nye versjoner av Php, MariaDB (tidligere MySQL), Apache og Nginx for å levere topp ytelse.

Nye webteknologier

Google og andre arbeider hardt for å utvikle webteknologier som kan øke hastigheten på weben generelt. Vi gjør de viktigste teknologiene tilgjengelig på en enkel og standarisert måte via kontrollpanelet.

PageSpeed

Google's PageSpeed øker hastigheten på visning av nettsider ved å optimalisere HTML, CSS, Javascript og bilder. Det kontrolleres enkelt via kontrollpanelet.

Les mer

SSL / SPDY

Med SSL krypteres trafikken mellom klient og server. Med SPDY får man en hastighetsøkning på opptil 60%. SPDY er standard for alle som aktiverer SSL.

Les mer

Front-end caching

Statisk caching av HTML er standard på vår plattform, og aktiveres enkelt ved å innstallere en modul. Statisk caching forhindrer Slashdot-effekten.

Les mer

Raske internasjonale sider

Nettsider med internasjonal trafikk bør bruke et egnet CDN (Content Delivery Network) for å kunne levere topp ytelse, uansett hvor i verden de besøkende befinner seg. Vi er Cloudflare Optimized Partner og Cloudflare CDN kan derfor enkelt aktiveres fra kontrollpanelet.

Et raskt nettsted er helt kritisk for å få til søkemotoroptimalisering. Vi bruker Raske Sider for flere av våre kunder. Teknologien fungerer og du får et raskere nettsted. I tillegg er servicenivået topp, teamet hos Raske Sider innfrir alltid
– Magnus Strømnes Bøe, Partner og Head of SEO, RED Performance

En permanent rask løsning

Vi kan garantere topp ytelse over tid, fordi vi ikke lar våre servere eldes. Vi fornyer jevnlig våre maskiner og hardware slik at hastigheten og ytelsen øker i takt med teknologiutviklen.