Vi ansetter!

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Versjon 2.1, 14 Mai 2018

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Servebolt samler inn og bruker personopplysninger.

Servebolt, ved direktøren, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret.

Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Servebolt er opptatt av å ivareta personvern på en god og forsvarlig måte og implementerer derfor kontinuerlig tiltak for å sikre personopplysninger best mulig. Herunder bruker Servebolt utelukkende krypterte forbindelser for overføring av informasjon, samt gjør en halvårlig internrevisjon av selskapets bruk av personopplysninger.

Behandling av personopplysninger på våre nettsteder

Våre nettsteder omfatter:

admin.servebolt.com
Servebolt.com
Servebolt.no
Servebolt.se
help.servebolt.com
status.servebolt.com
sign.servebolt.com

Servebolts direktør har det daglige ansvaret for behandling av personopplysninger på admin.servebolt.com.

Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester. For eksempel nyhetsbrev, opprette konto, ta kontakt via chat eller webskjemaer. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av websidene lagres på våre egne servere. Det er kun Servebolt som har tilgang til opplysningene som samles inn.

Utlevering av personopplysninger

Servebolt utleverer ikke dine personlige opplysninger til andre parter enn beskrevet i dette dokument, med mindre vi er pålagt å gjøre dette ifølge lovverket eller som følge av rettslige pålegg.

Formål med behandling

Formålet med behandlingen av personopplysninger er å gi brukerne en så god opplevelse av nettsiden som mulig, samt å tilby brukerne de tjenestene de måtte ønske å benytte seg av.

Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Rettslig Grunnlag for behandling av personopplysninger

Vårt rettslige grunnlag for innsamling og behandling av personopplysninger beskrevet i dette dokumentet avhenger av personopplysningene det gjelder og hvilken sammenheng de samles inn i.

Vi vil normalt bare samle inn personlig informasjon (1) hvor vi trenger den personlige informasjonen for å komme i kontakt med deg; (2) hvor prosessering er innenfor vår legitime interesse og ikke styrt av dine rettigheter; eller (3) hvor du har gitt oss samtykke til å bruke de. Vi har legitime interesser i å drifte våre tjenester og kommunisere med deg slik det er forutsatt for at vi skal kunne yte tjenesten. For eksempel når vi besvarer henvendelser, forbedrer vår plattform, markedfører eller for å undersøke driftsavvik eller forebygge ulovlige aktiviteter.

I noen tilfeller kan vi ha en rettslig forpliktelse til å samle inn personopplysninger om deg, eller må på annen måte trenge din personlige informasjon for å beskytte dine interesser, eller de til andre enkeltpersoner.

Hvis vi ber deg om personlig informasjon for å ivareta et rettslig krav, eller for å lage en kontrakt med deg, så skal vi gjøre dette tydelig for deg når det skjer og informere om bruk av opplysningene er pålagt eller nødvendig, eller ikke (i tillegg til mulige konsekvenser hvis du ikke gir disse personopplysningene).

Hvilke personopplysninger behandles?

De personopplysningene som samles inn er de opplysningene du selv velger å oppgi når du melder deg på events eller fyller ut skjema for at vi skal kunne kontakte deg. Dette er opplysninger om navn, e-postadresse, telefonnummer og firma, samt øvrig informasjon som måtte sendes oss i skjemaer eller via chat-tjeneste.

I tillegg bruker Servebolt Cookies som henter inn begrenset informasjon eks. IP adresse via nettleser. Se avsnitt om Cookies for mer informasjon, og hvordan du kan begrenser dette.

Kryptering

Alle Servebolts nettsteder bruker kryptering (SSL). Vår CDN leverandør dekrypterer og re-krypterer kommunikasjonen på sine CDN-noder. En egen databehandleravtale mellom Servebolt og Cloudflare regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Opphavsrett og innhold

Innholdet på dette nettstedet er beskyttet av opphavsrett for Servebolt AS med tilknyttede selskaper eller selskapets lisensgiver.

“Do not track” innstillinger

Vi respekterer “Do not track”-innstillinger fra nettlesere på våre nettsider.

Innsyn, retting og sletting av persondata

For innsyn, retting og sletting av persondata må du sende en e-post til [email protected]

For å sikre personvern og sikkerhet vil vi ta rimelige skritt for å verifisere din identitet før retting og sletting av data eller innsyn i de data vi måtte ha om deg.

Cookies – informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Følgende cookies brukes på våre nettsteder
Rammeverket Drupal brukes til kunders administrasjonspanel (admin.servebolt.com) og setter cookies for innlogging, og for å gjøre tilpasninger av brukergrenesnittet.

has_js
Utløper: Når man lukker nettleseren
Type: CMS
Settes av: Drupal
Formål: Cookien settes for å identifisere om brukeren benytter en nettleser som støtter Javascript.

SSESSxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Utløper: Når man lukker nettleseren
Type: CMS
Settes av: Drupal
Formål: Cookien er en sesjonscookie som settes på ved login på kundeområde for å vite hvilken bruker som er logget inn. Det er ikke mulig å logge inn uten denne cookien.

wordpress_logged_in
Utløper: Når man lukker nettleseren
Type: CMS
Settes av: WordPress
Formål: Cookien settes for å unikt identifisere brukeren i forbindelse med innlogging.

wordpress_sec
Utløper: Når man lukker nettleseren
Type: CMS
Settes av: WordPress
Formål: Cookien settes for å unikt identifisere brukeren i forbindelse med innlogging.

wordpress_test_cookie
Utløper: Når man lukker nettleseren
Type: CMS
Settes av: WordPress
Formål: Cookien settes på login-siden til WordPress for å sjekke om det er mulig å kunne sette sesjons-cookies (wordpress_sec og wordpress_logged_in) hvis man forsøker å logge inn.

wp-settings-XXXXXX
Utløper: 1 år
Type: CMS
Settes av: WordPress
Formål: Brukes for å identifisere deg som bruker dersom du er logget inn på våre nettsider servebolt.no, servebolt.se eller servebolt.com

pll_language
Utløper: 1 år
Type: CMS
Settes av: WordPress plugin Polylang
Formål: Cookien settes for å huske hvilket språk en bruker har valgt når man er innlogget på nettstedet.

wpcmt-star-XXXXX
Utløper: 1 år
Type: Tredjepart
Settes av: WP Comment plugin
Formål: Cookien inneholder informasjon hvis man benytter stjerne-funksjonen i kommentarfeltet på artikler.

crisp-clientSESSIONID
Utløper: 6 måneder
Type: Tredjepart
Settes av: Crisp Chat
Formål: Cookien inneholder sesjonsinformasjon for Crisp Chat og brukes for å unikt kunne identifisere brukeren i forbindelse med Chat funksjonen på nettsiden.

tap_vid
Utløper: Aldri
Type: Tredjepart
Settes av: Tapfiliate (b.frstre.com, beacon.tapfiliate.com)
Formål: Cookien inneholder en unik ID som gjør det mulig å spore kilden til et salg av pakker på servebolt.com. Cookien settes på nettsidene hvis en besøkende kommer via lenker laget av deltagere i affiliate nettverket. Informasjonen brukes i forbindelse med oppgradering av pakker.

_GPSLSC
Utløper: Aldri eller når den slettes
Type: Performance
Settes av: Mod_PageSpeed
Formål: Denne cookien lagrer data lokalt for å vite hvilke elementer som allerede eksisterer i lokal cache. Dette forhindrer dobbel nedlasting av elementer på siden, og gjør websider raskere Les mer her: https://www.modpagespeed.com/doc/filter-local-storage-cache.

__cfduid
Utløper: 1 år
Type: Tredjepart
Settes av: Cloudflare
Formål: ‘__cfduid’ blir satt av Cloudflare for å identifisere trygg webtrafikk, uavhengig av IP-adresse. Den korresponderer ikke med noen bruker-ID i webapplikasjonen, og lagrer ingen form for personlig identifiserbar informasjon. Les mer her: https://support.cloudflare.com/hc/en-us/articles/200170156-What-does-the-CloudFlare-cfduid-cookie-do-

_ga
Utløper: 2 år
Type: Tredjepart
Settes av: Google Analytics
Formål: ‘_ga’ inneholder en unik ID som blir satt av Google Analytics for å skille brukere fra hverandre, uavhengig av eventuell bruker-ID i webapplikasjonen.

_gid
Utløper: 24 timer
Type: Tredjepart
Settes av: Google Analytics
Formål: ‘_ga’ inneholder en unik ID som blir satt av Google Analytics for å skille brukere fra hverandre, uavhengig av eventuell bruker-ID i webapplikasjonen.

Servebolts Systemer for databehandling

WordPress
Servebolts offentlige websider (servebolt.no, .se, .com m.fl) er basert på WordPress. Disse skjemaene omfatter ofte personopplysninger som navn, e-post, selskapsinformasjon og telefonnummer. Alle skjemaer som brukes på nettsiden lagrer informasjon i WordPress, og innsamlet informasjon slettes så snart formålet for innsamlingen ikke lenger er gyldig

Drupal
Servebolt bruker CMSet Drupal på kundeområdet admin.servebolt.com. For å opprette en konto samles det inn opplysninger om Navn, E-post og Telefonnummer. Ved opprettelse av kundeforhold samles det i tillegg inn informasjon om selskap og faktureringsopplysninger.

Logging i Servebolts systemer
Alle IP-adresser blir logget i forbindelse med besøk til nettsider hostet av Servebolt. Våre utviklere og servicemedarbeidere har tilgang til logger med IP-adresser i én uke. Loggene vil deretter forbli i våre backupsystemer i opptil 6 måneder, hvor kun våre driftsteknikere har tilgang. Disse loggene, inkludert de besøkendes IP-adresser er viktig informasjon for å kunne stoppe dataangrep, og opprettholde en god sikkerhet på våre nettsider.

G Suite
Vi bruker G Suite (Gmail, Calendar, Documents, Sheets, Hangouts) for kommunikasjon, lagring av dokumenter, filer, avtaler. Dette omfatter kontrakter og avtaler, tilbud, arbeidsdokumenter, kontakter, e-postadresser, telefonnumre, navn.
Servebolt har egen databehandleravtale med Google Inc, USA

Cloudflare
Servebolt bruker Cloudflare sitt Content Delivery Network (CDN) til sine egne sider. Cloudflare er et såkalt proxy basert CDN som krypterer og dekrypterer kommunikasjon. Cloudflare brukes også til å blokkere uønsket trafikk til nettsidene.
Servebolt har egen databehandleravtale med Cloudflare Inc, USA

Hubspot
Vi bruker Hubspot til kundeoppfølging, salgs- og markedsinformasjon. Her lagres navn, e-postadresser, kommunikasjon og e-post, tidspunkt for hendelser.
Servebolt har egen databehandleravtale med Hubspot Inc, USA

Tapfiliate
Tapfiliate er en plattform for affiliate markedføring. Tapfiliate setter cookies for å spore kilder til salg, og lagrer e-postadresse, navn og firmainformasjon for de som registrerer seg på servebolt.tapfiliate.com.
Servebolt har egen databehandleravtale med Tapfiliate B.V, Netherlands

Crisp
Servebolt bruker Crisp for å kommunisere med nettsidens besøkende og kunder via nettsidene. Crisp setter cookies, og det lagres informasjon om Navn, E-postadresse og telefonnummer, og hvilke sider man har besøkt.
Servebolt har egen databehandleravtale med Crisp SARL, France.

Google AdWords
Servebolt bruker Google AdWords til søkemotormarkedsføring. For å målrette og forbedre vår markedsføring gjennom Google AdWords blir informasjon om følgende handlinger sendt til Google AdWords:

  • Påbegynt registrering på https://admin.servebolt.com
  • Fullført registrering på https://admin.servebolt.com
  • Oppgradering til betalte produkter på https://admin.servebolt.com

Google Analytics
Servebolt bruker Google Analytics til webstatistikk på våre offentlige nettsider. Google Analytics samler informasjon om besøk og bruksstatistikk på våre nettsider ved hjelp av et javascript. Google Analytics er konfigurert til å ikke samle personopplysninger, herunder å anonymisere IP-adresser.
Servebolt har egen databehandleravtale med Google Analytics

Rocket.chat
Servebolt bruker Rocket.chat til internkommunikasjon. Rocket.chat er et meldingsutvekslingssystem som lagrer informasjonen som blir utvekslet. Dette kan omfatte personopplysninger, og er søkbart og tilgjengelig for Servebolts ansatte.
Tjenesten er kryptert og Servebolt drifter tjenesten selv.

Jira
Servebolt bruker Atlassian Jira til organisering av prosjekter og oppfølging av arbeidsoppgaver. Tjenesten lagrer informasjonen som blir lagt inn, og kan omfatte personopplysninger  i forbindelse med rapportering av feil og brukerhistorier. Tjenesten er kryptert og Servebolt drifter tjenesten selv.

Tripletex
Servebolt bruker Tripletex.no til regnskap, timeføring og lønn. Systemet lagrer personopplysninger om ansatte, kunde- og selskapsopplysninger i forbindelse med fakturering av tjenester.
Servebolt har egen databehandleravtale med Visma/Tripletex AS, Norge

Stripe
Servebolt bruker Stripe til betaling. Stripe lagrer opplysninger om bank- og kortbetalinger.
Servebolt har egen databehandleravtale med Stripe Inc, USA

Lastpass
Servebolt bruker LastPass til lagring av brukernavn og passord til eksterne tjenester. Lastpass sørger for at brukernavn og passord er lange og unike, og gjør det mulig å dele brukernavn og passord i organisasjonen på en trygg måte.
Servebolt har egen databehandleravtale med Lastpass leverandøren LogMeIn Inc, USA.

Pandadoc
Servebolt bruker Pandadoc.com til kontrakter og avtaler. Pandadoc lagrer personopplysninger, selskapsopplysninger og kontraktsdokumenter.
Servebolt har egen databehandleravtale med Pandadoc Inc, USA.

WPESignature
Servebolt bruker WPESignature til kontrakter og avtaler på sign.servebolt.com. WPESignature lagrer informasjon om Navn, signatur og eventuelle andre opplysninger i forbindelse med kontrakter.
Servebolt drifter tjenesten selv.

Rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Servebolt har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i en av Servebolts systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Servebolt ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Kontaktinformasjon

[email protected]
Telefon +47 488 433 00
Postadresse: Postboks 2 Råel, 3113 Tønsberg