Vi ansetter!

SPDY

SPDY (uttalt speedy) er en nettverksprotokoll som har som mål å redusere forsinkelser og øke sikkerheten når nettsider laster, og den er støttet av alle moderne nettlesere. På Raskesider.no er SPDY aktivt for alle domener som aktiverer SSL.

SPDY er den moderne versjonen av SSL (som gir nettdresser med https://). Med SSL ble hastigheten redusert med ca 30%, mens SPDY gjør at nettsider laster 40-60% raskere og gir den samme tryggheten.

Hvordan virker SPDY

SPDY reduserer forsinkelser ved å multiplekse overføringen av HTML, CSS, JS og bilder, slik at bare én forbindelse kreves mellom server og klient. For mange nettsider gir SPDY i praksis en hastighetsøkning 40-60%.

Prøv et webhotell med SPDY gratis

Du kan gratis prøve SPDY på alle webhotell hos oss, kom igang nå!

Mer informasjon om SPDY

Mer informasjon om SPDY finnes på Google Chromium Project SPDY og Wikipedia, og vi har tidligere skrevet om at SPDY ikke er støttet med Internet Explorer på Windows XP.

Verktøy og eksterne referanser

Qualys SSL Labs har et online verktøy for å teste SSL, se for eksempel rapporten for raskesider.no her.

Trustworthy Internet Movement følger kontinuerlig med på hvordan stadig fler nettsider tar i bruk SSL, de publiserer en rapport de kaller SSL Pulse. I starten av 2014 har 3.9% av verdens mest populære nettsider støtte for SPDY, blant dem Facebook, Twitter, Google selv og selvfølgelig Raskesider.no.

Kom igang nå!
Det er gratis å prøve